De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Wetenschappelijke prijzen VLIZ

Ben je afgelopen academiejaar afgestudeerd als marien wetenschapper aan een Vlaamse universiteit of hogeschool (HOBU lange type)? Ben je fier op je marien- of kustgerelateerd eindwerk? Stel je dan kandidaat voor de VLIZ Aanmoedigingsprijzen Mariene Wetenschappen! Inschrijven kan tot 30 november 2013.

Jaarlijks kent het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee) twee prijzen toe ter bekroning van afstudeerwerken (universitaire tweede cyclus of HOBU lange type). Zowel fundamentele als toegepaste onderzoeksonderwerpen in alle takken van de mariene wetenschappen komen in aanmerking. De prijzen bedragen elk 500 EUR en zijn voorbehouden aan jonge onderzoekers die ten hoogste twee jaar afgestudeerd zijn aan een Vlaamse universiteit of hogeschool.

Dan is er ook nog de Annual VLIZ North Sea Award 2013. De prijs bedraagt 1000 EUR en wordt toegekend aan een onderzoeker of een onderzoeksgroep die werkt in en afkomstig is uit een land grenzend aan de Noordzee. De prijs wil een recent en origineel wetenschappelijk werk belonen, dat bij voorkeur relevant is voor het duurzaam beheer van de beschouwde regio. Studies die de biodiversiteit van het lokale ecosysteem behandelen zijn ook welkom. De bijdrage moet een postgraduaat of postdoctoraal niveau hebben. Inschrijven kan tot 30 november 2013.

Kijk op de website van het VLIZ voor meer informatie.