De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Verkeersveilige dagen op zee

Langzaam maar zeker komt het pleziervaartseizoen aan onze kust op gang. Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC), het Directoraat-generaal Maritiem Vervoer en de Scheepvaartpolitie organiseren vier verkeersveilige dagen op zee. Ze hopen om zo het aantal vermijdbare oproepen langs onze kust te beperken.

Verkeersveilige dagen op zee

Teams van de scheepvaartpolitie en de scheepvaartcontrole sensibiliseren pleziervaarders om het veilig varen hoog in het vaandel te dragen. Ze geven veiligheidsadvies en doen preventiecontroles aan boord van de jachten. De nadruk ligt op preventie en niet op repressie. Het wordt een positieve aanzet voor het komende vaarseizoen waar de pleziervaarder en de overheid elkaar vinden om gezamenlijk voor meer veiligheid op het water te gaan.Gouverneur Decaluwé gaf de aftrap voor de eerste (scheepvaart)verkeersveilige dagen in Nieuwpoort .

In de brochure 'Wijzer op het water' vind je een uitgebreide reeks aanbevelingen en tips voor een veilige en zorgeloze vaart. Je kunt de brochure downloaden of bestellen via scheepvaartbegeleiding@mow.vlaanderen.be.