De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Oostende voor Anker 2013

Van 23 tot 26 mei 2013 is er opnieuw Oostende voor Anker, al voor de veertiende keer. Het thema dit jaar is de middeleeuwse scheepvaart. Er worden 170 schepen verwacht, maar ook aan wal is er genoeg te beleven met verschillende tentoonstellingen, optredens, een watererfgoed dorp en een nautische markt.


 
In het directiegebouw van Vloot kunt u op zaterdag 25 en zondag 26 mei kennismaken met vijf van onze kustwachtpartners: Vloot, Loodswezen, afdeling Scheepvaartbegeleiding en afdeling Kust (verenigd in het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust - MDK) en de Scheepvaartpolitie.
 
Meer info hierover via: http://www.welkombijvloot.be/paginas/2013-05-25-en-26-oostende-voor-anker
 
Een andere kustwachtpartner, BMM (Beheerseenheid Mathematisch Model Noordzee) heeft een infostand in het zeedorp op het St Petrus en Paulus plein waar je ondermeer een virtuele autopsie kan uitvoeren op een bruinvis.
 

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière op het water: ook Areyouwaterproof neemt deel aan Oostende voor Anker en ook het Maritiem Instituut Mercator stelt zijn deuren open tijdens het weekend.
 
Meer informatie op www.oostendevooranker.be en www.maritiemonderwijs.be