De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Allerlaatse vlucht Sea King

Op donderdag 21 maart 2019 zal de legendarische Sea King helikopter van onze Belgische Luchtcomponent voor de allerlaatste keer het Belgisch luchtruim trotseren. Indien de weergoden het team van 1 Wing gunstig gezind zijn, zullen zij tijdens de allerlaatste operationele vlucht van dit type toestel een herinneringsvlag op het strand van elke kustgemeente planten. Knokke is als eerste aan de beurt om 9u30, daarna stijgt de Sea King weer op om vervolgens om de 10 minuten een van de andere 9 andere kustgemeenten aan te doen. Na een vlucht van twee en een half uur langsheen de kustlijn zal de Sea King omstreeks 11u30 zijn Farewell vlucht beëindigen op zijn thuisbasis te Koksijde.

Alle liefhebbers van de legendarische helikopter van onze kustwachtpartner Defensie zijn van harte welkom langsheen de Belgische kustlijn om tijdens deze vlucht een laatste groet te brengen! 

Doorheen de 43 jaren van trouwe dienst vergaarden de 5 Belgische Sea King helikopters bijna 60.000 vlieguren, rukten zij meer dan 3.309 keer uit voor noodoproepen en konden hun crews meer dan 1.757 mensenlevens redden.