De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Vlaamse Havendag 2017

Gebeten door de maritieme microbe? Noteer 17 september met stip in je agenda!
Dan zetten de havens van Antwerpen, Gent, Oostende en Zeebrugge opnieuw hun deuren open en kan je kennismaken met de boeiende wereld van enkele van onze kustwachtpartners.

Ga in de haven van Antwerpen aan boord van de mijnenjager Bellis van Defensie en zie de scanner en de hondenteams van de Douane aan het werk. Je kan er ook, dankzij Vloot, afdeling Kust en Loodswezen, een bezoekje brengen aan het hoogtechnologische vaartuig Sirius. 
In de Gentse haven legt de Douane je uit wat er mee mag in de koffer op vakantie en hoe je namaak kunt spotten. Bewonder het snelle interventievaartuig van de Scheepvaartpolitie en laat je rondleiden op de Zeeschelde, de boeienlegger van Vloot.
Test uit waarom sluizen noodzakelijk zijn in de haven van Oostende bij Maritieme Toegang. Geniet - na een forse klim - van het mooie panorama op de vuurtoren de Lange Nelle (opgelet: vooraf te reserveren bij Scheepvaartbegeleiding).
In Zeebrugge trakteert Vloot je op een heuse reddingsdemonstratie met de Orka. Defensie nodigt je uit een kijkje te nemen in de Marinebasis en ook hier kan je de Douane in actie zien.

Meer weten? vlaamsehavendag.be 

Vuurtoren Lange Nelle